sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Märkätilat hahmottuvat

Muutama päivä vierähtänyt jälleen remontin merkeissä. Märkätilat alkavat olla viimeisiä silauksia vaille valmiita. Jouluna onkin sitten uusi sauna ja uusi suihku. Sillä hetkellä myös remontin luonne muuttuu, kun saa viimein lämmintä vettä peseytymistä varten.

Keittiön sähköjohdot esillä ja...

...keittiön sähköjohdot piilossa kipsilevyn takana. Keittiöasennusta varten on hyvä ottaa runsaasti kuvia sähköjohtojen sijainnista, jotta johdot säästyisivät läpiruuvaukselta.

Keskikerroksen olohuoneeseen on saatu asennettua makulatuuripaperi. Makulatuuripaperin päälle laitetaan lopullinen paperitapetti.

Ensimmäisiä valmiita sähköasennuksia. Kuvassa astianpesukoneen pistorasia.

Märkätilojen värimaailma alkaa hahmottua. Seinien saumalaasti on valkoinen ja lattian saumalaasti harmaa.

Seinäkaakeleista pyyhitään saumalaasti pois. Ilma pölisee melkoisesti.

Saunan seinä- ja kattopaneelit asennettuna. Saunan kiukaaksi tulee Harvian Kivi. Kiukaan taakse asennetaan Aitokiven kiviseinä.

Alakerran WC-tilan värimaailmaa. Lattian väri pysyy samana saunassa, pesuhuoneessa ja vessassa. Seiniin tulee värivaihtelua.

Kuva-arvoitus. Mikähän tämä mahtaa olla?

perjantai 13. joulukuuta 2013

Vettä!

Sinne se talvi meni, mutta meidän raksalla on tällä viikolla taas tapahtunut. Kahden viikon tauko kylpyhuoneremontista on takanapäin ja hurjasti on asiat siellä edenneet. Keittiö saanee ensimmäisiä tapetteja seiniin ensi viikolla.



Puuhellan uunien ovet ovat koristeellisia. Puuhella kaipaisi rinnalleen jo keittiötä.




Keittiön tapetti on saapunut.


Pohjakerroksen runsaan kosteuskuorman takia painovoimaista ilmanvaihtoa tehostetaan PAX-poistoilmapuhaltimilla. Kuvassa näkyy 100 mm läpivienti asennettavaa puhallinta varten.


Suihkutilan ja saunan väliin tulee savusävytteinen ikkuna ja lasiovi.


Alakerran WC-tilan seinää. Lattiassa on kosteussulku laitettuna. Kosteussulun päälle tulee vielä vesieriste ennen laatoitusta. Myös WC saa oman PAX-poistoilmapuhaltimen. Palaan näihin PAX-puhaltimiin tarkemmin asennusvaiheessa.

maanantai 9. joulukuuta 2013

Talvi tuli tiluksille


Se on sitten joulukuu. Joulukuun kunniaksi maakin sai valkoisen peitteen. Lumienkeleiden tekemiseen ei toistaiseksi ole ollut aikaa, koska remontin deadlinet paukkaa päälle. Tällä viikolla tulee uusia keittiökalusteita ja keittiö itsessään on vielä aivan vaiheessa.

Pihassa kevyt lumipeite ja järvessäkin rannat jäässä.

Kuva ei onneksi ole päärakennuksen ikkunasta. Tämä näky kun on merkki siitä, että ikkunoista pääsee kylmää läpi.

Keskikerroksen makuuhuoneesta löytyi todella kauniisti punertavia hirsiä. Nämä hirret jäävät esille. Makuuhuoneen vaatekaappi hiottuna puhtaaksi vanhasta tapetista. Seuraavaksi pitäisikin läimiä uutta tapettia pintaan.

Keittiön osa seinistä odottelee jo tapettia. Toisaalta osa seinistä on edelleen paljaana.

Oikeinpuoleinen seinä päällystetään kipsilevyllä. Odotan jo innolla sitä hetkeä, kun pääsen mallailemaan isoon kipsilevyyn jako- ja pistorasioille reikiä. Haastetta piisaa.