sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kylpyhuoneen laattoja sekä seinälevyjä

Viime viikolla saimme kotipihaan levytoimituksen. Tämän lisäksi kylpyhuoneen kaakelit saapuivat. Tässä blogimerkinnässä maistiaiset molemmista. Alkuun kuitenkin syksyisiä kuvia.

Pihassa komeileva auringonkukka.

Pihapiirin lehtikuusi syysväreissä.

Kylpyhuoneen kaakelivalinnoissa ei päädytty tavanomaisiin väriyhdistelmiin. Kyllä valkoistakin löytyy, mutta säväyttävä väritys haettiin metallista. Tarkemmin sanottuna ruostuvasta ja kuluneesta metallista. Kylpyhuoneen vessaan tulee kuluneen metallin lisäksi kimmeltävänkuparista laattaa. Joo, nyt loppuu turha jorina ja siirrytään kuviin.

Kylpyhuoneen ja sen yhteyteen rakennettavan vessan värimaailma. Valkoista Cello Lumi Matta -laattaa käytetään keventämässä metallisia värejä.

Suihkunurkkaan asennettava Cello Oxis -laatta.

Alakerran WC-tilaan tulee Cello Jewels Ouro -laatta.

Sauna, pesuhuone ja WC päällystetään metallisävyisellä Cello Vanity Metal -laatalla.

Keskikerroksen teemana on hirsi. Hirttä jää näkyviin ainakin keskikerroksen olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Ne pinnat jotka eivät jää hirrelle, tapetoidaan. Ennen tapetoimista hirsiseinä on kuitenkin levytettävä.

Remonttileijonat tuotiin kotiovelle.

Sisäpintojen levytykseen valittiin Remonttileijona, joka on Suomen Kuitulevy Oy:n tuote. Remonttileijonaan päädyimme, koska kyseinen tuote toimii seinälevyn lisäksi hyvänä eristeenä. Näin saatiin kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: Tapetoitavissa olevaa pintaa sekä vanhan hirsiseinän kaipaamaa lisäeristystä. Remonttileijonaa suositellaan erityisesti puu- ja hirsitalojen lisäeristeeksi hengittävyytensä vuoksi.

Palaan Remonttileijonaan vielä remontin edetessä. 

Ennen asennusta levyjen kannattaa antaa asettua vallitsevaan sisäilmastoon parin päivän ajan.

Levyt ovat pontattuja, joten asentaminen on helppoa ja levyt pysyvät paremmin toisissaan kiinni.


Remonttiapurit.

4 kommenttia:

 1. Käytitteko ammattilaisia apuna kaakeleiden värien valinnassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laattavalinnat tehtiin ihan itse. Saas kattoo kuinka onnistuttiin.

   Poista
 2. Harkitsen mustaa Oxis-laattaa kylppärin takaseinään ja Cello Jewels Ouroa kylppäriin Ison peilin kera. Lattiaan Vanity musta. Laitahan kuvaa, kun saat seinälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo laatat olivat myös meidän ehdokaslistalla, mutta päädyimme kullan/ruosteenvärisiin. Hienot tulee varmasti noistakin. Uudessa blogikirjoituksessa on näkyvissä laattoja seinillä. Olen erityisen tyytyväinen noihin Cello Jewels Ouro-laattoihin.

   Poista